Madeiraprakt! (del 1)Tjohei, som tiden går. Nå har det, som jeg kanskje ventet, gått litt for lang tid siden jeg la ut det som nok bare kan kalles en "teaser" for et mye bedre innlegg med masse eksotiske og flotte Madeira-bilder... Da jeg kom hjem, ble jeg nemlig litt overfalt av den brutale hverdagen - men jeg har også fått noen nye og spennende blogg-ideer som kanskje vil manifestere seg her etter hvert - den som lever får utvilsomt se.

Det var en solrik mandag ettermiddag at jeg og min kjære mor humpet ut av flyet og inn i tropisk ørkenluft til lyden av svaiende palmer, og vi ble skyflet inn på en buss og kjørt til hotellet vårt, et av den fine typen med havutsikt. Vi ble sittende en god stund og bare beundre utsikten - blått hav så langt du ser, bokstavelig talt.

Dagen etter skulle vi egentlig ut på en fire-timers gåtur i Madeiras hovedstad, Funchal, men denne byen så skremmende stor og bratt ut, så det ville ikke foten min.I stedet tok vi en rolig gåtur langs vannet.

Vi fant et tre som lignet på en kamel.

Jeg elsker disse trærne. De er lilla, og gjør at til og med gule taxier kan se kule ut!

Sjørøverskip hører også med.
På onsdagen var vi litt lei av å henge rundt ved hotellet, så da passet det bra at vi skulle på utflukt med minibuss rundt på øya. Først stoppet vi i en liten landsby som het Ribeira Brava, hvor de hadde et veldig stilig klokketårn.
Turen bar deretter opp i fjellene. Jeg satt der og knipset som om jeg aldri hadde sett fjell før i hele mitt liv. Her er ca. 2 % av bildene jeg tok (minibuss i bevegelse er ikke helt ideelt for å ta magiske fjellbilder).
Øya hadde også en egen populasjon ville taurens. Disse var nok av den kjedelige typen som ligger og ruller seg i gresset i stedenfor å dra på quests og levle. (Påvirket av WoW, jeg? Jeg har ikke hørt på maken!)

Denne fantastiske byen ligger på nordsiden av øya, og heter Porto Moniz. Jeg har lyst til å flytte dit, så jeg bare kan stå og høre på vannet som slår mot klippene dag ut og dag inn...

I den samme fantastiske byen hadde de en restaurant, som var et av våre mål for dagen. De hadde et sånt sleipt turist-triks gående her, hvor de gikk rundt og tok bilder av oss sammen med denne jenta i nasjonaldrakt (?) - som vi da senere kunne kjøpe for 5 euro.
Men en slik utspekulert handel var det så klart ingen som falt for.Ehem. (Ekstra dumhetspoeng for solbriller innendørs?)

Onsdagen ble avsluttet med et besøk på denne vakre vingården. Jeg tror jeg skal flytte til dette tettstedet også.Bare se på fjellene! Og vannet! (nei, jeg har nok aldri sett fjell og vann før)

Innlegget fortsetter i neste del (og nei, jeg har ikke tenkt til å vente i flere uker denne gangen :) ).

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

bassa

bassa

29, Fredrikstad

Mitt navn er bassa, og jeg er en ninja! Spesielt når det er påske. Da hopper jeg frem fra buskene på beste ninjavis og.. er..kul? Men egentlig heter jeg Kristin, og er rett og slett bare helt fullstendig ordinær. Jeg kan ikke kampsport. Jeg liker bare å late som. Vennligst ikke prøv å slåss med meg. Da løper jeg min vei! Men jeg liker å sjonglere, da.

Kategorier

Arkiv

hits