Madeiraprakt! (del 2)

Velkommen tilbake til Madeira, øya der hårbørster gror på trær,

blomster vokser inni blomster

og lyktestolpene er høye som fjell.


Vi var en tur i botanisk hage, så tiden har nå kommet for å imponere dere med min mangel på botanisk innsikt.

De fleste plantene som her er avbildet, heter "fin blomst", "fin busk" eller "fint tre" - men det finnes nok noen unntak.
Dette har  for eksempel blitt oppgradert til "kjempekult tre":

Og her er en jeg faktisk vet at heter "engletrompet" (fordi noen fortalte meg det da de så bildet)

Det var i det hele tatt veldig mye fint i botanisk hage ...Så dro vi til Nonnenes dal, og jeg tok bilde av meg selv utenfor en kirke som viste seg å ikke ha noen historisk betydning eller tilknytning til disse nonnene i det hele tatt.

Men det var masse høye, fantastiske fjell her. Og jeg elsker jo fjell!På veien ned i dalen kjørte vi forbi skoger av eukalyptustrær. Disse fantastiske trærne vrir seg når de vokser, og trær nord for ekvator vrir seg generelt motsatt vei av de sør for ekvator. Barken klarer ikke å vri seg slik, så den faller av. Kult? Det luktet også skikkelig sterkt av dem da vi kjørte tilbake mot Funchal, for da hadde det nettopp begynt å regne.

Den siste dagen før vi skulle reise hjem, klarte jeg å bli syk. Mamma dro alene på marked, men klarte å ta et flott bilde med seg hjem til meg.

Jeg skulle gjerne ha snust litt rundt her selv, altså ...Men alle gode ting har en slutt, og så også mitt opphold i denne lille oasen i Atlanterhavet...

Farvel Madeira, og på gjensyn :)

Én kommentar

Lugburz

24.06.2012 kl.10:54

Oooo, ja, det var virkelig et kjempekult tre ^^. Fine turen, med alle morsomme plantene! Kjedelig å bli syk da, men det er vel nærmest standard på slike turer :p. (ooo, tøft trivia angående barken, det må jeg forske mer på!)

Skriv en ny kommentar

bassa

bassa

29, Fredrikstad

Mitt navn er bassa, og jeg er en ninja! Spesielt når det er påske. Da hopper jeg frem fra buskene på beste ninjavis og.. er..kul? Men egentlig heter jeg Kristin, og er rett og slett bare helt fullstendig ordinær. Jeg kan ikke kampsport. Jeg liker bare å late som. Vennligst ikke prøv å slåss med meg. Da løper jeg min vei! Men jeg liker å sjonglere, da.

Kategorier

Arkiv

hits