Jeg irriterer meg over ... IKEA!

 

Godt nytt år, alle sammen!

 

Denne lua fikk jeg i julepresang fra min kjære mellon. Ganske kledelig, ikke sant?

Juleforberedelsene falt litt bort for meg i år, for jeg hadde plutselig en hel leilighet som skulle innredes, og svært lite å innrede den med. Når jeg da likevel skulle ta meg en fridag etter midnattspremiere på Hobbiten, bestemte jeg meg for å slå to fluer i en smekk og tilbringe denne sårt etterlengtede fridagen på et av de stedene jeg kanskje hadde minst lyst til å være akkurat da: IKEA. Både jeg og mellon var særdeles overtrøtte denne dagen fordi en eller annen streng person (jeg) hadde beordret oss begge til å starte tidlig. Bevæpnet med motivasjonsmusikk og godt humør la vi i vei til lavbudsjetts-homemakerens mekka.

Det ble en lang og strabasiøs ferd, hvor vi presterte å fylle alt vi kunne dra med oss av vogner med ting, men etter å ha kjempet oss gjennom ettermiddagsrushet gjennom Oslo, kom vi oss omsider hjem. Da var vi enda noen smuler trøttere enn vi hadde vært da vi dro. Da sa mellon: La oss se på dette bordet! Så åpnet hun boksen entusiastisk. Jeg tror vi begge fikk et aldri så lite anfall av håpløshet da 40 trebiter og ca. 100 skruer falt utover sofaen min (som jeg hadde vært smart nok til å ikke kjøpe på IKEA). Hvem hadde trodd at dette lille trebordet kunne være så komplisert?

 

Mellon kastet seg likevel over instruksjonene, som var skrevet på IKEA-språk (dvs. uten et eneste ord).Mange usammenhengende grynt og uforståelige mumlelyder ble hørt i løpet av prosessen, men enden var god. Glemte jeg å si at mellon er en helt? Vel, det er hun.
Jeg hadde et IKEA-bord! Nå gjenstod det bare et skrivebord med tilhørende stol og hylle. Peanuts!?

 

Sofabordet var forståelig nok alt min mellon orket den kvelden, men hun forlot meg med et løfte om å hjelpe meg med resten, siden jeg selv gladelig innrømmer at jeg er fullstendig inkompetent på dette området. Så jeg tilbragte en del tid ensom med mine tanker og tre pappbokser med ting som skulle settes sammen.

Så, til slutt, tenkte jeg: Hvorfor kan jeg ikke prøve? Hva er det verste som kan skje? Jeg grep skrutrekkeren med mord i blikket, og sprettet opp den første boksen.
Stolen hadde heldigvis ikke en gang halvparten så mange deler som bordet.
Skrivebordet, derimot, hadde ca. en million deler. Blant annet uforståelige ting som det her. Hva pokker?
Jeg møtte mange uoverkommelige hindre på min vei, blant annet hjelpsomme skruting som ikke var så hjelpsomme likevel fordi de var for lange, og jeg måtte ta dem av hver runde! Hva er det jeg ikke forstår her?
Likevel, etter ca. 3 timer begynte det å ligne noe. Og det "noe" var faktisk et skrivebord. Jeg følte meg ganske stolt.
Eureka! Men... Dette var da ikke bordet jeg skulle ha?Ja, folkens, jeg gjorde faktisk kardinaltabben. I virvaret på IKEA tok jeg med meg feil bord hjem. Jeg skulle jo egentlig ha et slikt ett, med skap på siden:
Dette knøttlille bordet jeg på magisk vis har klart å konstruere, har knapt plass til PC-en min, og den flotte hylletingen vi kjøpte, passer så klart ikke. Og dette klarte ikke jeg å se før bordet var ferdig, i min streben etter å ikke være fullstendig ubrukelig. Jippi! Jeg burde kanskje ha luktet lunta da jeg aldri i løpet av prosessen måtte sette sammen noe skaplignende... Men sånn har det blitt.

Det blir nok en tur til til IKEA ganske snart.

3 kommentarer

Lugburz

02.01.2013 kl.09:09

Hehehehe. Jeg har etterhvert utviklet ganske gode IKEA-skills, hvis jeg får si det slik, men jeg kjenner meg absolutt igjen i problemstillingen hvor man overser VIKTIGE detaljer, fordi man er veeeeldig opptatt med å ikke være udugelig xD. Jeg ble ferdig med arbeidsbenken min i går, og jeg er faktisk KRY over resultatet ^^. Fiiiiine skrivebordet fra Hemnes ^^. Jeg er sikker på at du kan bestikke mellon til å hjelpe deg med monteringen hvis byggmester-Bob-evnene svikter ;).

bassa

02.01.2013 kl.23:29

Lugburz: Så nettopp bildet av det fine Hemnes-bordet ditt, og ble en smule misunnelig ;) Det var skikkelig stilig! Du er flink! Hadde jeg hatt litt mer plass, ville jeg nok gått for noe slikt selv også, men det blir nok med en større versjon av Micke på meg - og denne gangen skal jeg lese merkelappen nøye ;)

Frostylva

03.01.2013 kl.10:41

Jeg bare føyer meg inn under hva Lugburz skrev over her.

Så for å tilføye noe nytt sender jeg like godt denne linken:

http://www.bitrebels.com/wp-content/uploads/2011/05/Movie-Concept-IKEA-Instruction-Manuals-3.jpg

Hihi!

Skriv en ny kommentar

bassa

bassa

30, Fredrikstad

Mitt navn er bassa, og jeg er en ninja! Spesielt når det er påske. Da hopper jeg frem fra buskene på beste ninjavis og.. er..kul? Men egentlig heter jeg Kristin, og er rett og slett bare helt fullstendig ordinær. Jeg kan ikke kampsport. Jeg liker bare å late som. Vennligst ikke prøv å slåss med meg. Da løper jeg min vei! Men jeg liker å sjonglere, da.

Kategorier

Arkiv

hits