Et blaff av inspirasjon

Jeg stortrives i den nye leiligheten min. Etter tidligere nevnte IKEA-galskap og litt småhandling her og der har det blitt ganske så koselig her. Endelig kan jeg kose meg med alt jeg drømte om da jeg så prospektet... Og best av alt: Jeg har endelig mitt eget sted til å gjøre hva jeg vil igjen. Jeg kunne for så vidt gjøre hva jeg ville mens jeg bodde hjemme hos foreldrene mine også, men noen ganger er det fint med litt tid, litt fred og ikke minst litt plass. Å lære meg å sjonglere med fem baller innen jeg fylte 30 har jo nå gått i vasken, men det var vel heller ikke den store meningen med livet, kanskje. Likevel lærte jeg noe viktig av sjongleringen - det er gøy å lære noe nytt, og dersom man bare har tid og lyst, vil man kunne lære seg alt. Jeg har nok ikke gitt opp sjongleringa helt, men det hadde jo vært litt gøy å lære noe som ikke potensielt kan knuse alt jeg møysommelig har plassert rundt i leiligheten min!?

Kreativitet og inspirasjon har alltid vært viktig for meg - jeg elsker musikk og har alltid vært veldig glad i å skrive. Håndverk derimot, og tegning, har jeg aldri virkelig fått taket på. Det mest kreative jeg har gjort noensinne var nok da jeg plasserte en Hello Kitty forkledd som en ridder i leiligheten til min kjære venn Marita, uten at hun merket det. Nå har også en vikingbror av nevnte katt funnet et nytt hjem, litt mindre ubemerket enn sist, riktig nok.Jeg kunne kanskje startet en serie med forskjellige typer Hello Kitty, men egentlig har nok denne katterasen fått nok oppmerksomhet nå. Det er på tide å finne nye jaktmarker.

Så var det en dag at jeg og Marita satt i bilen min og snakket om alver og tegning. Plutselig, uten at jeg var helt klar over det selv, brast det ut av meg: "Jeg skal tegne en alv til deg, jeg, mellon!"

"En fantastisk alv! Du kan velge hvilken selv!"

Jeg vet ikke helt hva som gikk av meg. Her tilbød jeg meg å tegne en alv til selve dronningen av å tegne alver. Dronningen av å VÆRE alv, til og med. Og dere vil nok ikke tro det, men hun svarte at det ville hun gjerne ha. Jeg føler meg så klart beæret over å skulle ta på meg et slikt oppdrag. Det er bare ett lite problem: Jeg kan ikke tegne!!!

Her er f.eks. min tolkning av "disko":Kan dere se for dere Legolas i samme stil? Det kunne jeg nok fremprovosert av et tegneark på en eller annen måte...

Men når man skal tegne for en kunstens mester, må man prøve litt hardere, syns jeg. Så jeg har kjøpt en tegnebok!Og den begynner i hvert fall snilt ...Jeg gjøv løs på mitt nye hobbyprosjekt med nyinnkjøpte tegneblyanter fra Panduro Hobby. Så kan jeg i hvert fall ikke skylde på at det er verktøyet det er noe i veien med.

Først tegnet jeg et pappkrus. Kapittelet etter "streker og rundinger" var "skyggelegging", som dere kanskje kan se.Jeg fant ut at jo mer jeg bare køla på med den bløteste blyanten, jo mer dypt og fantastisk ble kruset. Hvem ville vel trodd at det var av papp?

Så sa boka at jeg skulle snu "objektet jeg hadde valgt å tegne". Den andre siden var et deprimerende syn. Masse kruseduller!

Dette var kjedelige greier. Nesten ingen skygger! Så jeg slukket lyset, og tegnet et lys.Ble vel egentlig mest fornøyd med glassbollen nederst.

Dagen etter var jeg sulten, og tegnet en gaffel.

Den ble jeg så fornøyd med at jeg sporenstreks bestemte meg for at tiden var kommet for å tegne min første alv!

Ta godt imot Duplolas!Ahh... Så fager, men så sinnsforstyrret. Navnet har han fått fordi han er en slags øveversjon av sin nesten-navnebror ;)

Jeg har mer eller mindre bestemt meg for å prøve å tegne minst én ting hver dag, så får vi se hvor det bærer. Det skal uansett ende opp med en fantastisk alvetegning til min mellon, dog!

Avslutter med det som ble dagens tegning: Et glass, hvor jeg igjen gikk litt berserk med skyggelegging. Jeg burde kanskje konsentrere meg om litt enklere ting i fortsettelsen...

Skål, og god kveld :)

4 kommentarer

Lugburz

16.01.2013 kl.22:34

Hahaha :D. Kongetegning! Jeg er allerede sterkt knyttet til Duplolas! Jeg utfordrer deg til å skrive noen historier om Duplolas, og hans djerve (men lettere sinnsyke) vennegjeng, med medfølgende tegninger. Jeg tror du har noe helt fantastisk gående her :D.

(men du kan jo faktisk tegne (hvertfall sykt flinkere en meg...(hjelp, parantesception!) heldiggris)... damn you!!!)

bassa

16.01.2013 kl.23:12

Lugburz: Haha! Det var ikke et dumt forslag! Jeg er sikker på at det kommer til å bli mange flere tegninger av Duplolas i løpet av min streben etter å bli en sertifisert alvetegner, og sikkert flere slektninger også. Det spørs om jeg ikke tar deg på ordet ;)

Og tusen takk :)

Tante Elsa

17.01.2013 kl.12:20

Hei Bassa!

Må bare få si at jeg er så imponert av både din skrivekunst,og av din nyvunne" strek. Jeg er overbevist om at det bor en potensiell kunstner i denne damen! Lykke til videre. Slipp deg løs, kjære!

bassa

17.01.2013 kl.21:05

Tante Elsa: Tusen takk for det :)

Skriv en ny kommentar

bassa

bassa

30, Fredrikstad

Mitt navn er bassa, og jeg er en ninja! Spesielt når det er påske. Da hopper jeg frem fra buskene på beste ninjavis og.. er..kul? Men egentlig heter jeg Kristin, og er rett og slett bare helt fullstendig ordinær. Jeg kan ikke kampsport. Jeg liker bare å late som. Vennligst ikke prøv å slåss med meg. Da løper jeg min vei! Men jeg liker å sjonglere, da.

Kategorier

Arkiv

hits